Естонія передала на Харківщину автобус: де курсуватиме транспорт

Автобус надали у рамках гуманітарної допомоги Україні

МЗС Естонії передало Балаклійській громаді автобус. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради.

У міській раді розповіли, що під час окупації Балаклійщини ворожі війська вивезли майже увесь комунальний транспорт, або ж обстріляли та знищили його.

“З огляду на те, яких страшних руйнувань завдали російські окупанти Балаклійській громаді, зокрема транспортній інфраструктурі, за підтримки Харківської обласної військової адміністрації та Ізюмської районної військової адміністрації Міністерством закордонних справ Естонії в межах гуманітарної допомоги Україні нашій громаді було передано автобус, який найближчим днями стане на маршрут”, - повідомили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що був значно пошкоджений і громадський транспорт у Харкові. До початку повномасштабної війни в місті Харкові щодня курсувало близько 170 трамваїв, а зараз у результаті ворожих обстрілів їх кількість зменшилася до 69.

Через війну сильно постраждало Салтівське трамвайне депо. До війни там було 160 одиниць техніки. Після обстрілів так чи інакше було пошкоджено 125, з яких 30 знищено повністю. 

Директор Департаменту будівництва та дорожнього господарства Дмитро Липовий розповів, що тепер трамваї не можуть їздити там, де курсували раніше. Зокрема, трамвай №26 рухався від підстанції “Лосєве”, що на ХТЗ. Вона знищена повністю, там немає струму. Крім того, від розворотного кола і до вулиці Героїв Праці - це салтівська гілка - повністю знищена контактна мережа.

Як планують змінити маршрути трамваїв у Харкові читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися