У Харкові перевірили будматеріали на наявність радіації: що виявили

На наявність радіації перевірили 114 зразків сировини та будматеріалів

Фахівці ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ” проводиться радіологічний контроль сировини та  будівельних матеріалів, повідомляють "Коментарі. Харків". 

У центрі повідомили, що за минулий період 2023 року були проведені спектрометричні дослідження 114 зразків. Перевищення гігієнічних нормативів вмісту радіонуклідів в досліджених зразках не встановлено.

У центрі також повідомили про можливість проведення радіологічних досліджень сировини та будівельних матеріалів, харчових продуктів, лікарської сировини, дозиметричних досліджень з визначення рівня напруженості дози зовнішнього гамма-випромінювання, рентгенівського випромінювання та еквівалентної рівноважної об’ємної активності радону-222 у повітрі приміщень. За проведенням перевірки можуть звертатися як юридичні, так і фізичні особи.

А станом на 9:00 17 грудня радіаційний фон відповідав нормативним показникам:

  • у м. Харків: 0,12-0,13 мкЗв/год;

  • у Харківській області: 0,10-0,13 мкЗв/год.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові провели вимірювання рівнів електромагнітного випромінювання в місцях розміщення радіотехнічних об’єктів на території міста. Перевірку провели фахівці лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”. Відповідну перевірку проводять щоквартально.

“За даними моніторингових досліджень, які проведено за минулий період 2023 року, максимальні значення щільності потоку енергії не  перевищують  5,8 мкВт/кв.см при  гранично допустимому рівні 100 мкВт/кв. см”, - повідомили в держустанові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися