У Харкові ухвалили рішення щодо харчування в закладах освіти

Вартість харчування школярів у 2024 році становитиме до 25 грн на день

Виконавчий комітет Харківської міської ради у середу, 20 грудня, розглянув питання харчування в закладах освіти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Для школярів закладів загальної середньої освіти, які навчаються офлайн, учнів пільгових категорій у закладах професійної освіти, а також громадян, які перебувають під тимчасовим соціальним захистом, затвердили вартість харчування на наступний рік. 

Вартість харчування школярів у 2024 році становитиме до 25 грн на день, а учнів пільгових категорій у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, що входять до мережі навчальних закладів міста Харкова, - 60 грн.

Для громадян, які перебувають під тимчасовим соціальним захистом, на базі закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності щодня готуватимуть їжу вартістю до 52 грн (саму їжу роздають нужденним безкоштовно).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що до дитячого садка, який буде організований у приміщеннях станцій Харківського метрополітену, вже записали 400 дітей. Про це 7 грудня в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов. За його словами, заняття для дошкільнят стартують у січні та проводитимуться щосуботи у дві зміни: з 10:00 до 12:00 та з 13:00 до 15:00. 

“Спочатку був ковід, зараз - війна. Але нам потрібно соціалізувати дітей, повноцінно готувати їх до школи. За цей невеликий час, відколи ми зробили таке оголошення, до метросадка вже записалися 400 дітей - це 15% від усіх дітей, які потім підуть у Харкові до першого класу”, - зазначив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися