Ігор Терехов розповів, як відреагували харків'яни на відкриття дитсадків у метро

Метросадочок працюватиме щосуботи

До дитячого садка, який буде організований у приміщеннях станцій Харківського метрополітену, вже записали 400 дітей. Про це 7 грудня в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, пишуть "Коментарі. Харків".

За його словами, заняття для дошкільнят стартують у січні та проводитимуться щосуботи у дві зміни: з 10:00 до 12:00 та з 13:00 до 15:00. 

“Спочатку був ковід, зараз - війна. Але нам потрібно соціалізувати дітей, повноцінно готувати їх до школи. За цей невеликий час, відколи ми зробили таке оголошення, до метросадка вже записалися 400 дітей - це 15% від усіх дітей, які потім підуть у Харкові до першого класу”, - зазначив Ігор Терехов. 

У Харківській міській раді нагадали, що рішення про організацію в метрополітені освітнього процесу для дітей старшого дошкільного віку було підтримане виконкомом міської ради. Дитячий садок працюватиме на ст. м. “Університет”, “Перемога”, “Академіка Павлова”, “Метробудівників” і “Тракторний завод”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині планують скоротити мережу закладів дошкільної освіти. Передбачається, що ліквідують 21 дитсадок. Передбачається скорочення мережі на 21 заклад у 12 територіальних громадах: Золочівська (3), Борівська (1), Барвінківська (1), Ізюмська (3), Оскільська (1), Савинська (1), Лозівська (2), Кегичівська (1), Вільхуватська (1), Курилівська (2), Шевченківська (1), Харківська (4) у зв’язку з відсутністю потреби, зменшенням кількості дітей дошкільного віку, реорганізацією закладів та руйнуваннями.

Детальніше про зміни читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися