У Харківській області виникли проблеми зі світлом: що сталося

Також через ворожі обстріли виникли проблеми з газопостачанням

У Харківській області через бойові дії електропостачання немає у 16 289 точках обліку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію  Міністерства енергетики України.

Станом на 24 грудня у Харківській області через негоду знеструмлено 5 населених пунктів (202 споживачі). У відомстві повідомили, що через обстріли без світла залишилися 293 споживачі.

“Також ворожі обстріли сталися у неділю вночі та вранці – через них знеструмилася лінія 110 кВ (інформація про обсяг пошкоджень та знеструмлень уточнюється)”, - зазначили у міністерстві.

Також через обстріли виникли проблеми з постачанням газу - від газової мережі було відключено одного споживача.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській міській філії “Газмережі” розповіли, чому через несправність димових та вентиляційних каналів можуть вимкнути газ.

У компанії наголосили, що несправні димові та вентиляційні канали несуть в собі загрозу, інколи навіть смертельну – це отруєння чадним газом. “Якщо ви користуєтесь газовим обладнанням, при цьому в ДВК відсутня тяга або вони обладнані із порушеннями, усі продукти згоряння залишаються у ваших приміщеннях, що небезпечно для вашого життя”, - наголосили у компанії. 

Газовики реагують оперативно та тимчасово припиняють газопостачання до оселі, бо використовувати газове обладнання при несправних ДВК заборонено, відповідно до Правил безпеки систем газопостачання. Відновлення газу відбудеться після того, як власник надасть акти про придатність ДВК.

Хто займається перевіркою технічного стану ДВК, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися