У Харкові та області перевірили харчові продукти на наявність радіації: що виявили

Що виявили у харчових продуктах

Спеціалісти ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ” провели радіологічний контроль харчових продуктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію держустанови.

За минулий період 2023 року були проведені спектрометричні дослідження 155 зразків. Перевищення гігієнічних нормативів вмісту радіонуклідів в досліджених зразках не встановлено.

У держустанові повідомили, що юридичні та фізичні особи для проведення радіологічних досліджень сировини та будівельних матеріалів, харчових продуктів, лікарської сировини, дозиметричних досліджень з визначення рівня напруженості дози зовнішнього гамма-випромінювання, рентгенівського випромінювання та еквівалентної рівноважної об’ємної активності радону-222 у повітрі приміщень, можуть звернутися до ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Держпродспоживслужбі повідомили, що у мережі інтернет поширюється інформація щодо небезпечного сиру зі стафілококом, який потрапив на прилавки експортом із Франції. Така інформація не відповідає дійсності, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на дані Держпродспоживслужби. 

19 грудня 2023 року Держпродспоживслужба отримала інформаційне повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) № 2023.8743 стосовно виявлення патогенного мікроорганізму "стафілокок коагулазопозитивний" в сирі, що експортувався з Франції.  Проте в повідомленні № 2023.8743-fup 1 зазначено, що розповсюдження сиру відбулось до Бельгії, Іспанії та Великобританії. Крім цього, підтверджуючих документів стосовно відправлення партії сиру до України надано не було.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися