На Харківщині грошову допомогу отримає ще одна категорія громадян: подробиці

Родини на Харківщині можуть отримати 12 000 грн на придбання твердого палива

У Зміївській міській раді вирішили розширити перелік категорій громадян, які отримають матеріальну допомогу на придбання твердого палива, повідомляють "Коментарі. Харків".

Зміни до Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам, які зареєстровані на території Зміївської територіальної громади, затвердили на сесії Зміївської міської ради 21 грудня.

“Відтепер одноразову матеріальну допомогу на придбання твердого палива у розмірі 12 000 грн мають право отримати та сім’ї з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах при наявності клопотання служби у справах дітей Зміївської міської ради”, - йдеться у повідомленні міської ради.

Також у міськраді нагадали, що до категорій громадян, які можуть отримати одноразову адресну допомогу на придбання твердого палива належать:

  • особи з інвалідністю першої групи;

  • сім'ї у яких є діти з інвалідністю;

  • багатодітні сім'ї,

  • військовослужбовці, які беруть безпосередню участь у бойових діях, або забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки та оборони, відсічі, стримування збройної агресії РФ проти України;

  • сім'ї загиблих/померлих військовослужбовців, які загинули/померли під час захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку військової агресії РФ проти України та брали безпосередню участь у бойових діях, або забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки та оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії.

“Одноразова адресна допомога на придбання твердого палива надається за умови, що житлове приміщення має лише пічне опалення і не забезпечене жодним з альтернативних джерел опалення (електро-, тепло- або газопостачанням)”, - уточнили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська область отримає допомогу від міжнародних партнерів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися