ХАЦ продовжує боротися за вільний доступ до міськради

Боротьба за вільний доступ до сесій міськради тривала шість років

Харківська влада в апеляційному порядку оскаржили судове рішення про вільний доступ громадян на сесії міської ради. Про це в Facebook повідомили представники "Харківського антикорупційного центру".

Нагадаємо, 6 років тому в Харкові почалася боротьба небайдужих харків'ян за вільний доступ до сесій міськради. У лютому цього року ХАЦ переміг міськраду в суді і домігся права на вільний доступ громадян на пленарні засідання сесій міськради.

"Після такої очікуваної нашої перемоги, міськрада подала апеляцію. Тому зараз нам потрібна ваша підтримка! Засідання в апеляції відбудеться, завтра, 8 вересня, о 14:00, у Другому апеляційному адмін.суді (площа Театральна, 1). Зал №5. Головуючий суддя - Григоров А.М.", - звернулися до харків'ян антикорупціонери.

Нагадаємо, в рішенні суду від лютого "хацикам" вдалося отримати тези, за які так довго велася боротьба, і тепер їх треба захистити в апеляції:

Міськрада не може заборонити громадянам бути присутнім в сесійній залі під час пленарних засідань сесій міськради;

Не треба подавати до міськради заявку про присутність за 48 годин до початку пленарного засідання сесії і за 18 годин - на позачерговій сесії;

Не треба, щоб потрапити на пленарне засідання сесії міськради, підтверджувати своїм паспортом свою приналежність до територіальної громади міста Харкова;

У залі пленарного засідання можна користуватися мобільними телефонами, а закриті засідання міськради - понищені;

Не діє заборона на публічні прояви громадян свого ставлення до подій на засіданні;

Скасовано обов'язковість отримання дозволу на висловлювання від головуючого на засіданні.

Раніше повідомлялося, що харківські антикорупціонери розповіли про зв'язки нового директора Департаменту житлово-комунального господарства.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися