"Коксохім вбиває нас": у центрі Харкова проходить мітинг (фото)

Півсотні жителів Харкова зібралися біля будівлі облдержадміністрації

Сьогодні, 24 вересня, біля будівлі Харківської облдержадміністрації проходить мітинг проти Коксохімічного заводу. Про це повідомили інтернет-користувачі, опублікувавши відповідні фото в місцевих Telegram -каналами.

Так, півсотні харків'ян в черговий раз вимагають у місцевої влади припинити діяльність коксохімічного заводу, який завдає нищівного удару по екології міста. Учасники акції зазначають, що підприємство отруює повітря своїми шкідливими викидами. Від його впливу страждають жителі Новобаварського району.

Мітингувальники тримають у руках плакати з написами: "Досить нас труїти", "Коксохім вбиває нас", "Харків'яни, нас нищать" і т.д.

Нагадаємо, за фактом забруднення коксохіму повітря слідчими Новобаварського відділу поліції проводиться досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 241 (забруднення атмосферного повітря) Кримінального кодексу України.

У свою чергу Держекоінспекція провела на заводі ряд інспекцій, в ході яких виявила викиди забруднюючих речовин з димових і вентиляційних труб. Дозволів на такі викиди у підприємства немає, проте штраф для посадових осіб згідно із законом складає всього 272 гривні.

Фото: ХХ і Depo. Харків



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися