Керівництво Харківської області вдалося до протизаконних дій, - активіст

Глава «Антикорупційного блоку» Антон Сосницький стверджує, що справою про мирний мітинг тепер займається СБУ

Голова "Антикорупційного блоку" Антон Сосницький зробив гучну заяву після того, як в його відношенні відкрили кримінальне провадження після організації мирної акції протесту під стінами ОДА в кінці січня. Про звинувачення на адресу активіста і його позиції йдеться на офіційній сторінці "Антикорупційного блоку" в "Фейсбук".

Так, Антон Сосницький стверджує, що тиск на нього через зв'язки в правоохоронних органах чинить керівництво Харківської області.

"Проти мене сфабрикували кримінальне виробництво через мирний протест біля стін ХОДА. Пізніше, через абсурдність, воно поспішно було перекваліфіковано у два адміністративних виробництва. В суді я довів нікчемність звинувачень в мою адресу і далі продовжую активно вести громадську діяльність", - говорить Антон Сосницький, підозрюючи, що тиск на нього чинить губернатор Олексій Кучер.

Активіст, посилаючись на інформацію поінформованих джерел, стверджує, що його питанням зараз займається СБУ.

"Очевидно, безпека країни вже не є актуальною проблемою, якщо у співробітників Служби безпеки України є час і можливість вести за мною напівлегальне спостереження, прослуховувати телефони і читати месенджери, сподіваючись знайти хоч якусь зачіпку для нових кримінальних виробництв проти мене і моїх однодумців, - вважає активіст. - Мені повідомили, що в управлінні цієї замовною операцією бере участь співробітник главку СБУ Слюсарев. Також значиться, що в організації доступу до моїх електронних девайсів приймає участь начальник відділу кібербезпеки УСБУ в Харківській області Іван Борисенко. Цей співробітник є родичем Олексія Кучера. Ще один родич - член команди Кучера - старший лейтенант Олександр Довбиш".

Сосницький говорить про те, що губернатор Харківської області "особисто клопоче, щоб його люди отримували високі посади". Всю інформацію, якою володіє глава "Антикорупційного блоку", він виклав у відповідних заявах президенту України Володимиру Зеленському, главі СБУ Івану Баканову, а також т.в.о. директора ДБР Ірині Венедиктовій.

7 лютого Київський районний суд Харкова розглядав провадження щодо голови "Антикорупційного блоку" і став на бік активіста Антона Сосницького. 23 січня харків'янин влаштував пікет під стінами ХОДА, щоб привернути увагу керівництва області та поліції до небезпеки, що нібито панує на наших дорогах. Однак після мирної акції чоловік потрапив під суд, повідомляє "Антикорупційний блок учасників АТО".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися