"Забудовник не зміг отримати дозволи через корупцію": заступник Авакова пояснив харків'янам, чому їх ошукали

Йдеться про низку житлових комплексів, у яких харків'яни придбали квартири, але вже кілька років їхнє будівництво заморожене

Заступник міністра МВС Антон Геращенко зустрівся з ошуканими харків'янами, які придбали квартири у житлових комплексах "Новий Будинок на Ньютона", "Ковчег", "РіверТаун" і "Перемога", але так і не отримали свого житла, про це повідомили у прес-службі Нацполіції Харківської області.

Люди вже кілька років намагаються добитися вирішення свого питання: вони заплатили гроші за квартири, які ще будувалися, але завершення будівництва так і не відбулося.

За словами Геращенка, забудовник не винний в тому, що не завершив будівництво, виною тому - корупція в органах держвлади.

"За архітектурним законодавством через корупційну та іншу складову в державній архітектурній інспекції, забудовник не зміг отримати певні дозволи, тому припинив роботи з добудування житлового комплексу", - зазначив заступник міністра МВС.

Геращенко повідомив харків'янам, що за останні роки довгобудови - це звичайне явище для українських міст, а без житла через зупинки будівництв залишилися тисячі людей по всій Україні.

Заступник міністра пообіцяв докласти зусиль для вирішення їхнього питання та залучити до нього керівництво Харківської міськради.

Геращенко розповів, що наразі напрацьовано законопроект, який допоможе у подальшому не дати недобросовісним забудовникам ошукати своїх інвесторів. За його словами, цю проблему мають вирішувати об'єднаними зусиллями депутатів, міністерств, обладміністрацій та правоохоронних органів.

Нагадаємо, вчора під час сесії міськради активісти, які хотіли зняти барельєф Леніна, обурилися на міністра МВСАвакова та назвали його "чортом". "Коментарі" розповідали, що декомунізатори наголосили на тому, що правоохоронці умисно замовчують, що у справі йдеться саме про барельєф Леніна, а не якийсь абстрактний.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися