У Харкові опалення будуть давати по годинах - відомі деталі

Відключення залежатимуть від прогнозу погоди - можуть вимкнути, навіть, на цілий день

У Харкові комунальники планують ввести графік подачі тепла у будинки споживачів. Регулювати його збираються залежно від температури повітря на вулиці. Про це розповіли у прес-службі КП "Харківські теплові мережі".

Почати давати опалення за графіком збираються вже з 31 березня. В середньому відключати тепло планують протягом 4 - 8 годин.

"У зв'язку з підвищенням температури повітря, аби запобігти "перегріву" будівель та пов'язаних із цим скарг споживачів, планується з 31 березня запровадити графік дискретного (групового) регулювання шляхом припинення опалення від центральних теплових пунктів на 4 - 8 годин на добу залежно від температури зовнішнього повітря", - йдеться у повідомленні установи.

За словами тепловиків, замінити відключення простим зниженням температури опалення неможливо через наявні умови забезпечення нормативною температурою гарячої води. У комунальній установі пояснили, що і опалення і вода нагріваються від одного теплоносія.

Синоптики обіцяють, що найближчими днями середня температура у Харкові буде триматися на рівні від +6 +8 градусів, а у деякі дні прогріється навіть до 14-15 тепла.

Раніше "Коментарі" розповідали, що повне завершення опалювального сезону заплановане на 15 квітня, але зміни можуть відбутися, якщо цього вимагатимуть погодні вимоги. Директор комунальної установи пообіцяв, що тариф на нинішній опалювальний сезон залишається на попередньому рівні і не підвищиться. Він закликав мешканців міста не довіряти платіжкам, які розповсюджують у соцмережах



Джерело: https://www.hts.kharkov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися