Що не так із "Картою харків'янина" для школярів (деталі проєкту, анкета)

Батькам говорять, що без такої картки їх дитина буде ходити в школу пішки

У Харкові почали масово оформляти анкети на отримання "Картки харків'янина". Почати вирішили зі школярів. Про те, які проблеми виникають з оформленням заяв, розповідають у харківських Telegram-каналах.

Кампанія по оформленню заяв почалася на цьому тижні з того, що в школи міста надійшли анкети на отримання карти для школярів разом із рекламними буклетами про переваги карти, а також згодами на обробку персональних даних.

Анкету на восьми аркушах повинні заповнити батьки дитини. В анкеті містяться, зокрема, такі питання: "Як дитина добирається до школи" або "Які гуртки відвідує", "Які спортивні секції", "Чи має пільги", "Які гуртки дитина хотіла б відвідувати платно".

У групових діалогах, які створюють батьки разом із класними керівниками учнів, вчителі вже кілька днів наполягають на терміновому зборі необхідних документів для оформлення картки: дані учня, фотографія 3х4.

Після заповнення анкети вчителі повинні зустрітися з батьками і роз'яснити деталі отримання і використання карти.

У деяких школах вчителі пояснюють, що отримання карти - справа добровільна, але щоб від неї відмовитися, потрібно написати заяву. Більш того, діти, у яких не буде "картки харків'янина", з 1 вересня не зможуть їздити на громадському транспорті.

В іншій школі, щоб спростити завдання із заповненням анкет і поданням списків з необхідними даними учнів, у відкритому доступі опублікували посилання на віртуальне сховище, в якому розміщені абсолютно всі дані з іменами і фотографіями учнів школи, розподілені по класах.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Харкові введуть кілька видів "карт харків'янина": для учнів шкіл, студентів, пенсіонерів, працівників комунальних служб, пільгові та стандартні. Отримати таку картку можна буде тільки за наявності постійної реєстрації за місцем проживання в місті Харкові.




Джерело: Telegram

Александр

3 серпня 2021, 18:50

Карту

Таисия

9 липня 2021, 11:41

Наталья, Вы по всей видимости работаете в школе? Проверьте свой текст на ошибки.

Дмитрий

9 липня 2021, 09:34

Короче, такая себе пиар-компания Терехова. Лучше б приняли какую-то программу, по ремонту внутриквартальных дорог. А то в парке горького красота, а ступни куда-то в спальные районы - в дождь идеш по уши в грязи. При чем, нужно не только капитально ремонтировать, но и делать текущий ремонт, не ждать пока яма на дороге дорастет до размеров олимпийского бассейна, а "задуть" ее ещё когда она только начала появляться. А то нам опять рассказывают, что приобрели технику для уборки в саду Шевченко. Но на кой ляд мне ваш сад, если я там бываю раз в месяц, а у себя во дворе и на работу через чужие дворы хожу каждый день.

Инна

9 липня 2021, 08:00

Идея может и хорошая, но исполнение такое же плохое как с е-ticket . В школе ничего толком объяснить не могут, сроки подачи анкет ни кто не знает, но подгоняют. Лето, многие в отъезде, как им быть? А куда и когда обращаться за картой мне, обычому работающему человеку, не льготнику, не школьнице?

Віра

8 липня 2021, 22:30

Наталья, в школі де вчиться моя дитина також сказали,тим хто не бажає оформити карту,щоб писали заяву про відмову...Напевно в кожній школі по різному,але чому не зрозуміло..адже місто одне

Виктория

8 липня 2021, 19:35

Я в шоке! Это помойка, а не издание, если в своих статьях цитируете нецензурную лексику!!!

Наталья

8 липня 2021, 18:39

Ох и бред вы пишите!писать отказ если не хочешь карту?!я как человек который занимается именно внисением данных учеников для получения этой карты, говорю, что это полная выдумка!и про платный проезд для тех, кто такую карту не оформит до 1 сентября!проверяйте информацию с нескольких источников!а не пишите то что бабки на лавочках говорят!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися