Скандал на Харківщині: ув'язненим не надавали необхідну медичну допомогу

Ув'язненим на Харківщині не надавали стаціонарну медичну допомогу

На Харківщині органи обласної прокуратури в липні провели перевірки в діяльності закладів охорони здоров'я державної кримінально-виконавчої служби України в області. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури.

Під час перевірок виявлено порушення прав ув'язнених на своєчасність і повноту первинного медичного огляду, повне медичне обстеження та проведення профілактичних медичних оглядів, правильність їх фіксації в медичній документації, направлення хворих засуджених на стаціонарне лікування в спеціалізованих лікувальних установ, повноту і якість надання стаціонарної медичної допомоги, належне зберігання і проведення контролю якості лікарських засобів, забезпечення лікувальних закладів медичним обладнанням, а також належне утримання приміщень медичних частин і лікарень.

Істотні порушення прав ув'язнених по своєчасності лікування встановлено в діяльності Харківської міської медичної частини № 27 Державної установи "Центр охорони здоров'я ДКВС України" в Харківській і Луганській областях. Зазначена організація забезпечує лікування взятих під варту осіб, які утримуються у Харківському слідчому ізоляторі.

Виявлено факти неналежного проведення протиепідемічної роботи щодо запобігання поширенню коронавирусной хвороби COVID-19.

Медичними працівниками закладів охорони здоров'я ДКВС України в області, зокрема ТЕМНІВСЬКОЇ багатопрофільної лікарнею № 100 та Покровської спеціалізованої туберкульозною лікарнею № 17 без поважних причин не надавалася медична допомога окремим ув'язненим та засудженим.

За результатами перевірок керівництву філії Державної установи "Центр охорони здоров'я ДКВС України" в Харківській і Луганській областях і установ виконання покарань області органами прокуратури внесено 11 документів реагування, а також розпочато 7 кримінальних проваджень за фактами ненадання допомоги хворому медичним працівниками і порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням (ст. ст. 139, 325 КК України).

Робота в цьому напрямку триває і знаходиться на постійному контролі обласної прокуратури.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", харків'янин сяде у в'язницю на шість з половиною років за наркоторгівлю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися