Не тільки проти коронавірусу: носіння масок робить населення здоровішим

Харківський лікар заявив, що діти почнуть часто хворіти

Завідувач Лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський поділився цікавою статистикою про маски. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Faceвook.

Волянський зазначив, коли люди знімуть маски, зросте захворюваність на грип, кашлюк, епідпаротит та менінгококову інфекцію. Особливо це стосується дітей. Лікар вважає, що малюків вже зараз потрібно вакцинувати проти грипу, коклюшу, паротиту, менінгококу, пневмококу.

"Немає грипу. Немає дифтерії. Немає коклюшу. Немає свинки. Немає менінгококової інфекції. Немає кору. Маски та соціальна дистанція змінили інфекційну захворюваність. До речі, правець є (маски та дистанція не захищають), 12 випадків у 2020 та 5 за 7 місяців 2021 ", - сказав Волянський.

Контекст:

Андрій Волянський писав, що нова хвиля коронавірусу в Україні буде викликана "Дельтою", а помирати будуть люди старше 50 років. Їх і треба захищати ЗАРАЗ, поки є час.

 У Харківській області 12 вересня коронавірус виявили всього у 182 осіб. За добу від коронавірусу померло чотири людини. В області COVID-19 діагностували вже у 154 649 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 3745 хворих. Одужали від коронавірусу вже 147 059 людини. Зараз під наглядом медиків знаходиться 3845 пацієнтів.

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися