У Харкові влаштують рейди у громадські місця для перевірки карантинних вимог - де і кого штрафуватимуть

Планшети поліцейських обладнали спеціальним додатком, який визначатиме чи не підроблений сертифікат про вакцинацію та одужання від Covid-19

У Києві відбулася нарада керівників установ, які відповідальні за функціонування та дотримання у регіонах карантинних обмежень. Під час наради були затверджені превентивні та контролюючі заходи, покликані забезпечити виконання протиепідемічних заходів у регіонах, у який вони запроваджені. Про це повідомили на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

На нараді були присутні, окрім головного санлікаря, голова Нацполіції та голова Держпродспоживслужби, які безпосередньо мають здійснювати контроль за дотриманням карантинних вимог МОЗ.

Під час наради було визначено, що найбільший контроль профільними структурами має здійснюватися за умовами транспортних перевезень, роботою розважальних закладів, закладів громадського харчування, дотриманням маскового режиму у місцях великого скупчення людей та у закритих приміщеннях.

За словами голови Нацполіції, представники правоохоронних органів максимальну увагу звертатимуть на роботу громадського транспорту, нічних клубів,  ринків, кафе, їдалень та ресторанів. Для цього будуть постійно проводитися патрулювання відповідних закладів для перевірки наявності у всіх належних документів про відсутність коронавірусу.

Він наголосив на тому, що у поліцейських на планшети було встановлено додатки, які сканують QR-коди сертифікатів про вакцинацію та визначають, чи він є справжнім, чи підробним.

Голова Нацполіції також повідомив, що працівники правоохоронних органів почнуть встановлювати зв'язки із відповідальними особами за роботу закладів з групи ризику та пасажирських перевезень.

Окремо будуть виконуватися рейди Держпродспоживслужби до закладів громадського харчування, магазинів, ринків, торгових та розважальних центрів. Ними проводитиметься моніторинг та притягнення до відповідальності порушників, як громадян, так і відповідальних за ці установи осіб.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові з 1 листопада можуть з'явитися камери, які автоматично підраховуватимуть відсоток порушників вимог протиепідемічних карантинних обмежень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися