У Пісочині викрали кілька туй - як хвойне дерево набуває мемної популярності у Харкові (реакція соцмереж)

Харків'яни жартома звинувачують у зникненні дерев губернатора Харківської області

У Пісочинській селищній раді повідомили про те, що 22 квітня в поліцію надійшло два повідомлення про різні випадки крадіжки дерев, а саме - туй з території державних установ.

Перші дерева вкрали з території стадіону Пісочинської ЗОШ. Там безслідно зникли три молодих туї сорту "Туя Куля мала". Інші хвойні в кількості двох штук вкрали з декоративною клумби біля Центру первинної медичної допомоги №2. Там злодіїв привабили "Туї смарагд".

Загальна вартість вкраденого майна склала 2500 гривень.

Завдяки оперативно проведеному розслідуванню поліцейськими громади зловмисників встановили, а дерева знайшли. Їх повернули назад до школи та медичного центру.

У соцмережах користувачі жартують, і кажуть, що знають, який саме любитель туй викрадає дерева.

"Айна ще ніколи не була так близька до провалу"

"Айна, як так, хіба ближче ніде було взяти тую?"

"Губернатор старалася, садила, а вони вкрали, зовсім немає совісті"

"Кругообіг туй в області"

"Пора тую виносити на герб області", - коментують з жартами харків'яни і додають нецензурні картинки-меми про туї та губернатора.

Така пильна увага до туй на Харківщині розпочалася нещодавно. Можна сказати, що цей "рух" започаткувала голова Харківської облдержадміністрації Айна Тимчук, яка спільно із керівником Харківської облради Артуром Товмасяном висадила на території ХОДА декілька туй, якраз такого самого сорту, як і вкрадені у Пісочині - "Туя Куля мала". Офіційно це було присвячено підписанню Харківщиною меморандуму про участь у програмі озеленення планети Greening of the Planet. Втім, харків'яни не оцінили таку подію, як висадка губернатором туй, і звинуватили її у тому, що у розпал пандемії вона займається самопіаром, у соцмережах з'явилося безліч мемів та жартів до фотографій з висадки, які опублікували на сайті ХОДА. Відтоді "туя" стала на Харківщині символом бездіяльності та цинічності місцевої влади.

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали, що під час інциденту з висадкою туй біля ХОДА соцмережі називали дії Айни Тимчук знущанням з мешканців, акторів, лікарів, які потерпають від епідемії та її наслідків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися