У Харкові вкрали 100 метрів каналізації: мешканці зливали унітази просто в підвал

Труби були чавунними, тому зловмисники вирізали їх просто з підвалів для продажу

У Слобідському районі Харкова за два місяці 2021 року невідомі вкрали 100 погонних метрів каналізаційних труб. Про це повідомили у прес-службі КП "Харківводоканал".

У п'ятницю з будинку за адресою Матросова, 16-а було вкрадено одразу більше 50 метрів мереж водовідведення, які були розташовані в підвалі будинку.

"Сигнал про пошкодження водовідведення від мешканців будинку надійшов перед вихідними днями. Аварійна бригада оперативно виїхала на місце і визначилася з обсягом робіт. Мережі були розкуроченими  та вирвані повністю у всьому будинку, каналізаційні стоки зливалися безпосередньо в підвал. Прийняли рішення прокласти тимчасовий трубопровід, щоб не допустити затоплення підвального приміщення, а мешканці змогли провести комфортно вихідні дні", - повідомив начальник управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем Валерій Харлан.

За його словами, вкрадені труби були чавунними, тому їх і крали, аби потім здати за гроші.

"Наразі проводимо капітальну заміну системи водовідведення, замість чавунних труб прокладаємо сучасні, поліетиленові, які до того ж дешевші та зручніші в експлуатації", - пояснив Валерій Харлан.

Загальна сума, яку комунальники витратили на відновлення системи водопостачання у цьому будинку, склала 20 тисяч гривень. Також масштабні аварійні роботи змусили ремонтників відкласти планові роботи на внутрішньобудинкових мережах і займатися лише цим об'єктом, через що був порушений складений заздалегідь графік.

У КП "Харківводоканал" закликали громадян у подібних випадках терміново звертатися до правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що банк збирається на аукціоні продати будівлю міської поліклініки, яку забрав у рахунок кредиту у структур Фельдмана.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися