У Харкові службовий собака самотужки зловив зловмисника з наркотиками

Чотирилапий правоохоронець помітив наркодилера просто посеред вулиці

Вихованка кінологічного центру ГУНП у Харківській області службовий собака Міра виявила чоловіка який займався розповсюдженням наркотиків. Про відданість правопорядку та професіоналізм чотирилапого правоохоронця розповіли у відділі комунікації поліції Харківської області.

26 травня Міра разом із поліцейським Харківського кінологічного центру долучилися до патрулювання у Холодногірському районі, вони увійшли до складу загону під керівництвом співробітників другого відділу поліції Харківського РУП №3.

Під час проведення перевірки території Міра зацікавилася 50-річним громадянином та зреагувала відповідно до протоколу про виявлення заборонених речовин. Собака був абсолютно впевнений у тому, що в особистих речах чоловіка приховані наркотики.

Поліцейські діяли згідно з регламентом та провели спочатку поверхневий огляд підозрюваного, потім і предметний. У результаті підозри собаки Міри підтвердилися, і у затриманого були виявлені декілька згортків із наркотичними речовинами природного походження.

У чоловіка з собою було шість поліетиленових пакетів з речовиною, приблизно однакової ваги. Усі їх було доправлено на експертизу.

picture

За фактом правопорушення інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 321 ККУ. Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 6 до 10 років.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що патрульна поліція поповнилася екіпажами велопатрулів. Поліцейські на велосипедах патрулюватимуть парки, сквери та інші місця великого скупчення людей та забезпечуватимуть правопорядок, а у разі його порушення - штрафуватимуть зловмисників.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися