Харківському ветерану - 100: пройшов крізь війну і вижив після поранення в голову

Володимир Власов відсвяткував сотий день народження

У Харкові довгожитель відзначив свій поважний ювілей. Ветерана привітали перші особи області і вручив ювіляру подарунки. Володимир Власов поділився спогадами про війну і післявоєнний час. Його рідні кажуть, що ветеран знаходиться в бадьорому настрої, займається фізкультурою, бере активну участь у роботі районної ветеранської організації. Кілька років тому він написав книгу про своє життя і свою сім'ю. 

"Ще за часів війни у ​​мене були поранення і в голову, і в область серця. Я і не думав, що проживу стільки років, маючи такі рани. Але все обійшлося", - зазначив Володимир Власов.

За словами ветерана, він планує відвідати найближчі святкові заходи, присвячені Дню визволення міста Харкова від нацистських загарбників.

Довідка

Власов Володимир Петрович народився 4 серпня 1921 року в місті Таганрозі. У 1930 році сім'я переїхала до Харкова. На фронт був призваний 22 липня 1941 року. Воював у складі Військово-Морського Чорноморського флоту, учасник оборони Севастополя і Кавказу. Перебував на фронті до 9 травня 1945 року.

Після демобілізації вивчився у сільськогосподарському інституті імені Докучаєва. Тридцять років працював в інституті "Укрдіпроважмаш" у Харкові. Пішовши на заслужений відпочинок, присвятив себе громадській роботі. І у свій солідний вік є членом організації ветеранів України Московського району.

Як раніше писав портал "Харків. Коментарі", харківська довгожителька пішла з життя через онукаВін під час сварки задушив бабусю і, щоб приховати сліди злочину, підпалив будинок. Тіло 90-річної жінки було виявлено в суботу, 14 березня, нарядом ДСНС під час гасіння пожежі. А поліцейські, які прибули на місце події, виявили на тілі померлої пенсіонерки ознаки насильницької смерті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися