У Харкові городяни зняли на ВІДЕО рідкісне природне явище

Харків'яни спостерігали атмосферне оптичне явище

Житель міста Харків помітив нетипове для зими погодне явище, що нагадує на вигляд веселку. Про це повідомляється у Telegram-каналі "Авто Харків".

Зимова веселка насправді є рідкісним атмосферним оптичним явищем, яке називають "Гало". Його можна спостерігати перед зміною погоди, перед сильним спадом температури, сильною хуртовиною, а також перед настанням потепління. Гало є рідкісним атмосферним феноменом, який спричинений дисперсією світла у кристалах льоду.

Раніше вважалося, що тим, хто побачив взимку веселку, пощастило і протягом цілого року людину переслідуватиме удача та радісні події. Ті, кому вдалося стати свідком цього природного явища, вважалися неймовірними щасливчиками.

До речі, за появою "зимової веселки" можна зрозуміти, якою буде погода найближчим часом. Тобто, якщо таке явище було помічено у сонячний, але морозний день, це означає, що незабаром настануть сильні морози. Якщо ж гало побачили у похмурий зимовий день, то це провісник сильних хуртовин.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що синоптики озвучили прогноз на Старий Новий рік. За їх словами, у ніч із 13 на 14 січня очікується сильне похолодання. Температура повітря впаде до -17 градусів, і ця ніч стане найхолоднішою за весь поточний тиждень. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у вихідні у Харкові пройшли крижані дощі. У зв'язку з цим на ранок у понеділок вулиці міста вкрилися шаром льоду. Комунальники не встигли посипати слизькі ділянки, й у результаті вулиці перетворилися на суцільну ковзанку. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Джерело: https://t.me/avto_kh/10136
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися