Харків'яни помітили рідкісне атмосферне оптичне явище (ФОТО)

Раніше вважалося, що тим, хто побачив зазначене явище, пощастило та протягом цілого року людину переслідуватимуть удача та радісні події

Сьогодні, 20 січня, жителі міста Харків стали свідками рідкісного явища зимової веселки, чи гало. Про це повідомляє видання "Харків 24".

У Telegram-каналі "Харків 1654" було опубліковано фотографію зимової веселки, яка на деякий час сьогодні розфарбувала небо. Очевидці встигли сфотографувати досить рідкісне явище.

picture

Фото - Telegram-канал "Харків 1654"

На опублікованому у Мережі фото можна помітити, що веселка знаходиться у вертикальному положенні та є стовпом світла у небі. Гало, як веселка та північне сяйво, є атмосферним оптичним явищем, яке викликане дисперсією світла у кристалах льоду. Складники зимової веселки: яскраве сонце, мороз і висока вологість.

Такий вид гало, як вдалося побачити сьогодні харків'янам, ще називають світловим або сонячним стовпом вертикальна смуга світла, що тягнеться від Сонця під час заходу сонця або сходу (або від наземного джерела світла, наприклад, ліхтаря вночі). Це найпоширеніший вид цього оптичного явища.

Зазначимо, що за появою у небі "зимової веселки" можна визначити подальшу погоду. Якщо явище помічене у сонячний день, але при цьому температура повітря мінусова, це свідчить про настання сильних морозів найближчим часом. А якщо гало з'явилося у похмурий день, це означає, що незабаром почнуться сильні хуртовини.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав, що у січні 2022 року харків'яни стали свідками рідкісного природного явища та зуміли зафіксувати його на відео. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло, що найближчими днями у Харкові й області очікується зміна погоди. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися