В ХОДА хочуть залишити районні лікарні області без апаратів вентиляції легенів

У Олексія Кучера вчасно не подбали про закупівлі додаткових апаратів ШВЛ і тепер ХОДА має намір забезпечити ними місто Харків за рахунок районів області

Поки в місті Харкові купують нові апарати штучної вентиляції легенів, у Харківській облдержадміністрації мають намір забрати єдине подібне обладнання у лікарень у Шевченківському та Лозівському районах області для передачі їх в обласну інфекційну лікарню. Про це свідчать листи за підписом директора облздраву Вадима Іваннікова, в які вкладені рішення обласної комісії з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, згідно з першим листом, з метою організації надання медичної допомоги особам з діагнозом COVID-19, департамент охорони здоров'я прийняв рішення "про термінове тимчасове переміщення апаратів ШВЛ і кисневих концентраторів в Обласну клінічну інфекційну лікарню та Обласну дитячу інфекційну лікарень.

У другому листі облздрав пропонує направляти хворих з деяких районів в опорні заклади охорони здоров'я, а їх керівникам пропонують забезпечити жителів району всебічною медичною допомогою.

Як зазначив глава Шевченківського району області Валерій Приходько, апарати, про які йдеться, старі - їм по 10-12 років. Якщо дані апарати ШВЛ зняти, то повернути назад вже не вийде. Виходить, що харківські райони залишаються без апаратів не тільки на складний карантинний період, а на невизначене майбутнє.

Очевидно, що Харківська область виявилася абсолютно не готовою до пандемії, хоча ще місяць тому голова ХОДА Олексій Кучер рапортував, що регіон готовий до протистояння з коронавірусом. На ділі ж харківські медустанови лише очікують медичні препарати, діагностичний матеріал, засоби індивідуального захисту, в той час як в Україні фіксують все більше смертей від коронавіруса.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що сьогодні, 20 березня, у Харкові пасажири блокували рух декількох трамвайних маршрутів.



Джерело: https://comments.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися