Скандал з передачею апаратів ШВЛ лікарням Харкова: рішення приймала комісія на чолі з Кучером - ДОКУМЕНТ

Харківські райони можуть лишитися без апаратів ШВЛ не тільки на складний карантинний період, а на невизначене майбутнє

На Харківщині у районних лікарень хотіли забрати апарати штучної вентиляції легенів і передати їх у дві інфекційні лікарні Харкова. Рішення про це приймала регіональна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області на чолі з губернатором Олексієм Кучером, йдеться в протоколі Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА.

Згідно з документом, для організації надання медичної допомоги особам, хворим COVID-19, Департаментом охорони здоров'я Харківської ОДА прийнято рішення про термінове тимчасове переміщення апаратів ШВЛ і кисневих концентраторів в КНП ХОР "Обласна клінічна інфекційна лікарня" та КНП ХОР "Обласна дитяча інфекційна лікарня".

Як зазначив глава Шевченківського району області Валерій Приходько, апарати, про які йдеться, старі - їм по 10-12 років. Якщо дані апарати ШВЛ зняти, то повернути назад вже не вийде. Виходить, що харківські райони залишаються без апаратів не тільки на складний карантинний період, а на невизначене майбутнє.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що Харківська область виявилася абсолютно не готовою до пандемії, хоча ще місяць тому голова ХОДА Олексій Кучер рапортував, що регіон готовий до протистояння з коронавірусом. На ділі ж харківські медустанови лише очікують медичні препарати, діагностичний матеріал, засоби індивідуального захисту, в той час як в Україні фіксують все більше смертей від коронавіруса.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися