У Харківській обласній інфекційній лікарні два тижні лежав китайський студент

У китайського студента, який лежав у харківській інфекційній лікарні, не було коронавіруса

Два тижні тому в Харківську обласну інфекційну лікарню потрапив китайський студент. Про це повідомили в прес-службі Харківської державної адміністрації.

Молодого чоловіка обстежили і виключили підозру на коронавірус 2019-nCoV. Зазначається, що китайський студент хворів пневмонією, але через два тижні він вилікувався, незабаром його випишуть.

В облздорові заявляють, що за станом на кінець січня в Харкові і області немає пацієнтів з підозрою на китайський коронавірус.

Нагадаємо, як повідомив раніше портал "Коментарі. Харків", усього на 28 січня випадки китайського коронавіруса 2019-nCoV були зафіксовані у дванадцяти країнах світу. У світі лабораторно підтвердили близько 2820 випадків інфікування. Смертельним виявився 81 з них. Важливо, що симптоми коронавіруса дуже нагадують стандартні прояви застуди чи грипу.

У МОЗ України заявили, що у нас у країні вірусу немає. Однак фахівці підготували рекомендації для профілактики небезпечної інфекції. Насамперед, краще не їздити Китай, а також не їсти сирі або недостатньо оброблені продукти тваринного походження.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися