Російські військові розграбували лікарню під Харковом

Війська РФ винесли медичне обладнання з лікарні на Харківщині

У селі Петрівське вночі, 13 березня, війська РФ пограбували відділення ЕМП. Про це розповіли у Харківському обласному центрі екстреної медичної допомоги.

Зазначається, що військові вибили двері до приміщення та винесли медичне обладнання: дефібрилятор, апарат ЕКГ, валізу з медичними виробами та автомобільний акумулятор. Інше обладнання військові розбили. На щастя, у випадку не постраждали працівники відділення.

Контекст:

• По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому у Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась "спецоперація". Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни.

 У Харківській області війська РФ не можуть прорватися й експерти заявляють, що без загальної мобілізації захопити Харків зараз неможливо. Окупантам тільки вдалося закріпитися в північній частині міста Ізюм. Спроби захоплення міста продовжуються. Про це повідомило Міністерство оборони України.

• У Харківській області під час обстрілу загинули дитина та бабуся. Тіла загиблих виявили рятувальники під час розбору завалів одного із будинків. У Мережі опублікували страшні кадри з місця події.

 Чугуєв зазнав обстрілів з боку ворожих військ. Внаслідок події загинула росіянка, яка проживала в Україні останні десять років. Також є поранені, у тому числі дитина. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися