У Харківській області вживають заходи на випадок поширення китайського коронавіруса

У Харківських обласних інфекційних лікарнях готують спеціальні бокси

У Харківських дитячій та дорослій обласних інфекційних лікарнях обладнують бокси для пацієнтів, заражених коронавірусом 2019-nCoV. Про це у Facebook повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк, передають "Коментарі. Харків".

За словами Михайла Черняка, станом на 28 січня в Україні досі не було жодного підтвердженого випадку захворювання вірусом 2019-nCoV. Тобто лабораторні аналізи, які проводять у Державному центрі громадського здоров'я МОЗ, не показали наявність вірусу у жодного пацієнта. Також Черняк розповів, що отримати результати аналізу можна за два дні. Лабораторні дослідження проводяться щодо всіх, у кого спостерігаються підозрілі симптоми, хто був у Китаї чи контактував з тими, хто повернувся з Піднебесної.

У Харківській області, незважаючи на відсутність випадків зараження коронавірусом, вже ведуться підготовчі роботи - про всяк випадок. У відділеннях ГРВІ двох інфекційних лікарень виділяють спеціальні бокси, купується більше ліків. А найближчим часом у Харківській області з'являться тест-системи для діагностики вірусу.


Тим часом у прес-службі Харківської обласної державної адміністрації уточнили інформацію про китайський студента, який два тижні пролежав у Харківській обласній інфекційній лікарні. За даними обласного управління охорони здоров'я, клінічна картина захворювання не відповідала атипової пневмонії, яку викликає 2019-nCoV.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися