Тести на коронавірус можуть робити в двох лабораторіях Харкова

Незабаром почнуть працювати бригади, які виїжджатимуть на виклики з підозрою на коронавірус і проводити тести

У Харкові тести на коронавірус роблять у двох лабораторіях — у дорослій та дитячих обласних інфекційних лікарнях. Про це розповіли в Харківській облдержадміністрації.

Відзначається, що тести, які показали позитивний результат (і експрес, і ПЛР), потім по протоколу повинні бути підтверджені у референс-лабораторії в Києві. Тільки після цього підозра переходить в розряд підтвердженого діагнозу. Результат експрес-тесту в середньому дізнаються через годину, але на ранніх стадіях він може бути негативним, найбільш показовий на п'ятий-десятий день захворювання. Результат ПЛР-тесту оголошують через 5 годин.

Незабаром тести на коронавірус зможуть робити вдома. Для цього повинні бути створені медичні бригади, які виїжджатимуть на виклики з підозрою на коронавірус. Жодна з них поки що не функціонує в Харківській області. Мобільні бригади ще формуються, повідомили в Харківській ОДА.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що у Харкові правоохоронці склали майже 200 протоколів за порушення правил карантину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися