Які медзаклади Харківщини підготують до холодного сезону

Медичні заклади, які не зазнали критичних ушкоджень, підготують до опалювального сезону

На Харківщині продовжуються роботи з відновлення медичних закладів. Ті об'єкти, які не зазнали критичних руйнувань від ворожих атак та можуть працювати, планують відновити до настання холодного періоду. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення пресслужби МІністерства охорони здоров'я України. 

У медзакладах встановлять вікна та відремонтують покрівлю. Також на випадок надзвичайних ситуацій об'єкти будуть забезпечені генераторами та станціями Starlink. 

За словами заступника міністра охорони здоровʼя Богдана Боруховського, наразі на частині деокупованих територій немає електропостачання.Через це деякі медичні заклади залишаються без електроенергії та працюють на автономних електрогенераторах. 

Головним завданням, за словами чиновника, є захист будівель від потрапляння атмосферних опадів, тому найперше, що ремонтують, це покрівлю та вікна. “Цим зараз вже займається Харківська ОВА, вже проведені відповідні заміри, у деяких закладах розпочинаються ремонтні роботи. Також триває обстеження всіх комунікацій. Паралельно розпочнуться ремонтні роботи та встановлення необхідного обладнання”, – розповів Богдан Боруховський. 

Щодо обладнання, то російські військові грабували лікарні під час окупації. А те, що не могли вивезти, просто знищували. “Зокрема, у двох багатопрофільних лікарнях, в Ізюмі та Балаклії, які найбільше постраждали від рук окупантів, було навмисно знищено дороговартісні комп'ютерні томографи”, - повідомили в МОН.

Чиновник запевнив, що устаткування медичних закладів у Харківській області буде відновлено. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині війська РФ пошкодили майже 200 медичних закладів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися