У Харківській області повертають масковий режим

Наразі маски будуть носити у Валках.

Через загострення ситуації з захворюваності на корона вірус у Харківській області, у деяких населених пунктах повертають масковий режим. Зараз маски закликають носити у Валківській міській раді. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію місцевої влади.

Так, зазначається, що рішення про дотримання заходів по недопущенню розповсюдження COVID-19 було прийняте на засіданні місцевої комісії ТЕБ та НС, за наслідками розгляду питання "Щодо поточної епідеміологічної ситуації на території Валківської міської ради". Причиною такого рішення стала наявність зареєстрованих випадків захворювання у громаді.

"З метою профілактики – дотримуватись правил особистого захисту, особливо в закритих приміщеннях, на торгівельних майданчиках, в аптечних пунктах, при зверненні за допомогою до медичних закладів, при користуванні громадським транспортом – використовувати  можливість дистанціювання, а також використання масок, респіраторів, антисептиків", – йдеться в офіційному рішенні комісії.

За даними обласного центру контролю та профілактики хвороб, на 5 жовтня у Харківській області виявили 239 нових випадків COVID-19. Найбільше хворих за добу виявили у Харкові — 105, Богодухівському районі — 53, Лозівському районі — 51.

Раніше Валківська міська рада повідомляла про 55 підтверджених випадків коронавірусу у громаді, які зареєстрували з 1 по 23 вересня. З цих 55 – 19 були зареєстровані серед дітей віком від двох місяців до семи років. Один з випадків захворювання зареєстрували у двомісячної дитини.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На звільнених територіях Харківської області відновлюють надання медичних послуг. На Харківщині наразі працюють 34 бригади екстреної медичної допомоги, з яких 14 прийшли на підсилення з обласного центру. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві розповіли, що базову медичну допомогу надають лікарі у медичних закладах Ізюма й Балаклії. “У Балаклійській територіальній громаді відновили роботу команд центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Вони надають спеціалізовану амбулаторну допомогу на виїзді й організовують стаціонарну допомогу на базі пристосованих приміщень поліклініки”, - йдеться у повідомленні пресслужби міністерства.

На звільнених територіях Харківщини мережа медичних закладів має різний ступінь пошкоджень. Однак у відомстві запевнили, що вже напрацьовується алгоритм їх відновлення. Найближчим часом на деокупованих територіях планують розгорнути мобільний шпиталь. У ньому надаватимуть пацієнтам медичні послуги первинного рівня. До того ж, у Балаклії поступово відновлюється робота мережі аптек, у яких найближчим часом містяни зможуть придбати необхідні ліки та інші препарати.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися