COVID на Харківщині: скільки летальних випадків зафіксували від початку пандемії

У Харкові та області ситуація з коронавірусом контрольована, однак жителів закликають вакцинуватися

Станом на 31 жовтня, по області від початку пандемії зареєстровано 314435 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, з них одужало - 304465 хворих, померли – 7213. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступниця директора Департаменту охорони здоров’я ХОВА Жанна Овчарова розповіла, що хворі на COVID можуть отримати медичну допомогу в 14 лікарнях Харкова та області. Загалом розгорнуто 2133 ліжка для пацієнтів, інфікованих COVID. У Департаменті охорони здоров’я зазначили, що нині зайнято 345 ліжко-місць. Для дітей в наявності 300 ліжок, з них зайнято – 22. Подачею кисню забезпечено 1743 ліжко-місця, з них зайнято – 91. 

Також Жанна Овчарова зауважила, що Харківщина отримала 20 тис. доз вакцини Comirnaty. Достатня кількість в регіоні також препарату CoronaVac. У Департаменті нагадали  й про необхідність проводити друге бустерне щеплення.

Жанна Овчарова наголосила, що ситуація з коронавірусом у Харкові та області контрольована, однак варто дотримуватися маскового режиму, робити щеплення та користуватися дезінфекційними засобами. 

На Харківщині від початку повномасштабної російської агресії вакцинувалися 114 843 мешканці.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, у Міністерстві охорони здоров'я наголосили, що громадянам можна і потрібно робити вакцинацію від коронавірусу після перенесеного захворювання. Головне правило для вакцинації -- потрібно витримати 28 днів від появи перших симптомів захворювання, а потім вакцинуватися.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися