Хто частіше хворіє на грип та ГРВІ на Харківщині

На Харківщині не очікують великого росту захворюваності на грип та ГРВІ

У Харківській області станом на 17 листопада госпіталізовано 1240 хворих на грип та ГРВІ, проте епідеміологічного підйому не зареєстровано. Про це розповіла заступниця директора Департаменту охорони здоров'я ХОВА Жанна Овчарова, повідомляють "Коментарі. Харків".

Експертка зазначила, що з майже 16 тисяч захворілих на грип і ГРВІ близько 40% - діти. Вона нагадала, що захиститися від хвороби можна, зробивши щеплення. Однак, вакцинація проти грипу відноситься до рекомендованих, тож відповідна вакцина за бюджетні кошти не закуповується. Відповідний препарат можна придбати в аптечній мережі. 

“Ми не очікуємо великого росту захворюваності на грип та ГРВІ. Ситуація контрольована”, - наголосила Жанна Овчарова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська область отримала майже 30 тис. доз вакцини проти COVID-19. Препарати CoronaVac та Comirnaty від Pfizer доставили у пункти щеплення Балаклійської, Ізюмської, Печенізької та Вовчанської громади.

Заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор Кузін розповів, що відомство намагається максимально реалізувати доступ до медичного забезпечення на деокупованих територіях. “Також ми забезпечуємо вакцинацію проти COVID-19, адже хвороба нікуди не зникла”, — зазначив чиновник. За його словами, можливість відновити вакцинацію на звільнених територіях залежить від наявності електроенергії, можливості забезпечення логістики, наявності вакцин. Найближчим часом планують відновить кампанію зі щеплення в усіх громадах деокупованої Харківщини.

У МОЗ наголосили, що вакцинація проти COVID-19 важлива для всіх, а особливо для людей старше 60 років, та тих, хто має хронічні захворювання.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися