Які медзаклади в Харкові забезпечені генераторами

Керівники медичних закладів постійно контролюють відновлення запасу палива для автономних джерел живлення

Лікарні та пологові будинки міста Харкова забезпечені автономними джерелами живлення на випадок аварійних обмежень електропостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Департаменті охорони здоров’я розповіли, що дизельними та бензиновими генераторами забезпечені ті медичні заклади, у яких проводять операції з використанням обладнання, що вимагає постійного електроживлення.

Для безперебійної роботи автономних джерел живлення вони мають резерв палива до 5 діб. При цьому, за інформацією департаменту, керівники медичних закладів постійно контролюють відновлення запасу палива.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що міська дитяча поліклініка №1 отримала білірубінометр MBJ20. Прилад неінвазивним методом вимірює рівень білірубіну у новонароджених. У Департаменті охорони здоров’я розповіли, що застосування такого методу суттєво зменшує стрес та больове відчуття у новонароджених, яке виникає під час забору венозної крові. При використанні нового приладу немає потреби в заборі крові - достатньо притиснути вимірювальну головку приладу до обраної ділянки шкіри дитини.

У департаменті переконані, що це дуже важливо для початкового скринінгу і моніторингу значень білірубіну при спостереженні та лікуванні жовтяниці. Це дозволяє проводити детальне спостереження за динамікою жовтяниці та ефективністю проведеної терапії.

Також медичні установи Харківської області отримали понад 50 генераторів різної потужності. Усі медичні установи, які мають реанімації та операційні відділення, забезпечені автономними джерелами живлення.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися