Лікарня у Харкові після обстрілів: як відновлюють медзаклад (ФОТО)

Ремонтно-відновлювальні роботи ведуться у Харківській обласній травматологічній лікарні

У Харкові та області тривають роботи з відбудови та ремонту пошкоджених окупантами будівель. На понад 55% завершили ремонт Харківської обласної травматологічної лікарні. Медзаклад зазнав руйнацій внаслідок двох бомбардувань та ракетного удару. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

У результаті обстрілів були пошкоджені 184 вікна, перекриття та бокові залізобетонні плити. Також руйнацій зазнали всі внутрішні приміщення та медичне обладнання. Наразі спеціалісти замінили усі пошкоджені несучі панелі, закінчили ремонт усіх перекриттів. Планується розпочати ремонт вікон. Роботи мають завершитися до кінця грудня.

Обласну травматологічну лікарню відновлюють за кошти субвенції з держбюджету. Загалом на відновлення об’єктів Харківської області Кабмін виділив декілька траншів на загальну суму понад 900 млн гривень. Зараз роботи тривають на 69 об’єктах, на 39 з них вони вже виконані.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Золочеві відновлюють багатоквартирний будинок, який потрапив під ворожі обстріли у травні цього року. Заступник начальника обласної військової адміністрації Євген Іванов розповів, що роботи виконують за кошти з резервного фонду держбюджету України.  У будинку демонтували пошкоджену покрівлю, будуть замінені вікна та проведені фасадні роботи. Ведуться ремонтні роботи водостічної системи. Також мають намір утеплити цоколь та замінити вимощення і відновити кам’яну кладку. Представник підрядної організації Арсен Габріельян зазначив, що усі роботи планують завершити до кінця грудня.



Джерело: https://t.me/synegubov
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися