На Харківщини виявили випадок отруєння нітратами: що відомо

Нітратами отруїлася дитина віком 16 днів від народження

У Харківській області у 2022 році було зареєстровано випадок отруєння нітратами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ  МОЗ”. 

Інцидент трапився у с. Скрипаї Чугуївського району Харківської області. Там у лікарню з отруєнням потрапила дитина віком 16 днів від народження. Дитина потрапила до реанімації у важкому стані. 

За цим фактом фахівці ДУ “Харківський ОЦКПХ  МОЗ” провели розслідування випадку отруєння нітратами. Встановили, що при приготуванні прикорму для суміші дитячого харчування батьки дитини використовували воду з власного шахтного колодязя. Результати лабораторних досліджень виявили, що у воді з колодязя перевищено вміст нітратів у 8 разів у порівнянні з нормативним показником (411,3 мг/дм3 при нормі 50 мг/дм3).

У держустанові нагадали, що для задоволення питних та господарсько-побутових потреб населення, особливо дітей, необхідно вживати лише питну воду. Вона за результатами лабораторних досліджень має бути безпечною для здоров’я. “Дітям до 3-х років бажано взагалі не давати воду з власних артсвердловин, колодязів та природних джерел”, - наголосили в ДУ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області суд тимчасово заборонив ТОВ виробляти молочні продукти. Фахівці служби під час перевірок виявили, що суб’єкт господарювання – оператор ринку порушує вимоги законодавства у питанні безпечності харчових продуктів. Виявили, що виробництво й обіг продуктів на цьому підприємстві становить загрозу для життя та здоров’я людини. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися