Як у Харкові рятували немовлят у найважчі місяці війни (ФОТО)

У перинатальному центрі вже відновили роботу 9 відділень, із них 3 – для новонароджених

У Харківському регіональному перинатальному центрі повністю відновили роботу відділень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Директорка медичного закладу Ірина Кондратова повідомила, як колектив центру та його пацієнти пережили найважчі місяці війни. За її словами, з початком воєнних дій, операції немовлятам проводили в приміщенні на першому поверсі. Тут же приймали пологи. За 3 місяці в закладі народилося близько 300 дітей. Лікарі працювали попри обстріли.

Значною проблемою стала періодична відсутність електропостачання. Щоб немовлята, які знаходилися у відділеннях інтенсивної терапії в “інкубаторах”, змогли вижити, персоналу потрібно було вручну контролювати температурний режим та подачу кисню.

У Харківському регіональному перинатальному центрі надають медичну допомогу вагітним, породіллям та новонародженим, які мають патології та потребують спеціалізованого лікування.

У Центрі вже відновили роботу 9 відділень, із них 3 – для новонароджених. Наразі заклад має достатню кількість генераторів, навіть створили систему безперебійного живлення відділень. Для накопичення запасів технічної води придбали бочки на 200-250 літрів.

Керівниця Харківського регіонального перинатального центру Ірина Кондратова потрапила до списку “100 жінок 2022 року” за версією BBC. За її словами, це визнання вона цілковито може розділити зі своїми колегами, які залишились на робочих місцях у перші, найважчі дні війни. Головною своєю перемогою називає збереження колективу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові з початку війни, станом на 28 грудня, народилося 1445 дітей.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися