У Харківській області народжуються діти з важкими патологіями: причини

Діти народжуються з патологіями, характерними для минулих часів

Керівниця Харківського регіонального перинатального центру Ірина Кондратова розповіла, як війна вплинула на здоров'я жінок та дітей на деокупованих територіях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Вона розповіла, що до війни у центрі реєстрували близько 3 тис. пологів на рік. Нині показник втричі менший. “З квітня кількість пологів та передчасно народжених дітей зменшилась, але, разом з цим, у дітей важкі патології”, – відзначила Ірина Кондратова.

Керівниця медзакладу розповіла, що у жінок патологій вагітності стало більше саме через війну. За її словами, особливо важко довелося вагітним, які перебували на окупованих територіях.

Лікарка розповіла, що наразі виникають патології, які були характерні для минулих часів. Жінки не мали змогу проходити лікарське обстеження, багато у кого загострились хронічні захворювання. “Майже кожна жінка з окупованої території має анемію, тому що погано харчувалася. Також характерні інфекційні ураження плоду”, – повідомила Ірина Кондратова.

Керівниця центру розповіла, що медзаклад має необхідні “інкубатори”, дитячі операційні столи та іншу коштовну медичну техніку. Деякі якісні зразки було придбано саме під час війни за підтримки держави, міжнародних медичних й гуманітарних організацій, волонтерів.

У Харківському регіональному перинатальному центрі надають медичну допомогу вагітним, породіллям та новонародженим, які мають патології та потребують спеціалізованого лікування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як у Харківському регіональному перинатальному центрі рятували немовлят у найскладніші місяці війни.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися