Жителі Харківської області хворіють на ГРВІ з важким перебігом та ускладненнями: симптоми

Якщо ГРВІ потрапляє у родину, хворітимуть усі її члени. Хворобу набагато важче переносять дорослі

З кінця минулого та на початку нового року лікарі спостерігають зростання гострої респіраторної вірусної інфекції, яка супроводжується важким перебігом, в окремих випадках має ускладнення – пневмонію. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради. 

Медичний директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Рожок розповіла про особливості захворювання. Серед головних наступні: 

- гостра респіраторна вірусна інфекція має довший перебіг й переноситься важче ніж ковідна,

- хвороба вирізняється високою температурою - до 39 градусів, яка збивається важко й на короткий проміжок часу. Лихоманка триває впродовж п’яти діб

- у хворого спостерігається біль у всьому тілі, пацієнти відзначають підвищену чутливість шкіри, 

- виникає сухий надсадний кашель, з яким важко впоратися.

Якщо ГРВІ потрапляє у родину, хворітимуть усі її члени. Хворобу набагато важче переносять дорослі.

Тетяна Рожок звернула увагу на безконтрольний прийом антибіотиків пацієнтами. Порадила дотримуватися рекомендацій лікарів і не займатися самолікуванням. 

Також, на її переконання, варто повернути звичку носити маски у місцях масового скупчення людей. Вона захищає не лише від ковідної інфекції, а й від ГРВІ та грипу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на першому тижні 2023 року, з 2 по 8 січня, на грип та ГРВІ в Харківській області захворіло 2896 осіб, з них 978 (33,8%) дітей віком до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем зафіксоване зростання захворюваності на 50,6%. Зросла кількість інфікованих як серед дорослих на 57,1%, так і серед дітей  на 39,3%.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися