Що відбувається із захворюваністю на грип та ГРВІ у Харкові

Минулого тижня було виявлено п’ять випадків захворювання на грип А

У Харкові за тиждень захворіли на грип понад дві тисячі людей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.  

В Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб зазначили, що впродовж минулого тижня було виявлено 212 лабораторно підтверджених випадків інфікування COVID-19. 

Захворюваність на грип та ГРВІ, у порівнянні з минулим тижнем, зросла на 22%. Показник захворюваності становить 155,6 на 100 тис. населення. Ці дані нижчі епідемічного порогу на 62,5% та відповідають низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

За тиждень госпіталізували 172 особи, з них 29% - діти до 17 років.

Також минулого тижня було виявлено п’ять випадків захворювання на грип А, у тому числі три випадки серед дітей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з кінця минулого та на початку нового року лікарі спостерігають зростання гострої респіраторної вірусної інфекції, яка супроводжується важким перебігом, в окремих випадках має ускладнення – пневмонію. Медичний директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Рожок розповіла про особливості захворювання. Якщо ГРВІ потрапляє у родину, хворітимуть усі її члени. Хворобу набагато важче переносять дорослі. Тетяна Рожок звернула увагу на безконтрольний прийом антибіотиків пацієнтами. Порадила дотримуватися рекомендацій лікарів і не займатися самолікуванням.  Також, на її переконання, варто повернути звичку носити маски у місцях масового скупчення людей. Вона захищає не лише від ковідної інфекції, а й від ГРВІ та грипу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися