Які препарати використовують у Харкові для вакцинації від COVID-19

Вакцинацію від коронавірусу дозволили робити дітям з 5-ти років

У Харкові надають медичну допомогу комунальні підприємства охорони здоров’я, де працюють пункти вакцинації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. З переліком діючих пунктів вакцинації в Харкові можна ознайомитися за посиланням.

У Департаменті охорони здоров'я повідомили, що у закладах охорони здоров'я Харкова наявні препарати Pfizer та CoronaVac, та очікується “Модерна”. У місті проводиться як первинна вакцинація, так і щеплення бустерною дозою.

У міській раді нагадали, що дозволено проведення вакцинації від COVID-19 дітям з 5-річного віку вакциною COMIRNATI. Повний курс становить дві дози з інтервалом 21-28 діб.

Щоб зробити щеплення, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або до найближчої міської поліклініки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові за тиждень захворіли на грип понад дві тисячі людей. У Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб зазначили, що впродовж минулого тижня було виявлено 212 лабораторно підтверджених випадків інфікування COVID-19.  Захворюваність на грип та ГРВІ, у порівнянні з минулим тижнем, зросла на 22%. Показник захворюваності становить 155,6 на 100 тис. населення. Ці дані нижчі епідемічного порогу на 62,5% та відповідають низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

За тиждень госпіталізували 172 особи, з них 29% - діти до 17 років. Також минулого тижня було виявлено п’ять випадків захворювання на грип А, у тому числі три випадки серед дітей.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися