У Харківській області перевірили лікарні у прифронтовій зоні (ФОТО)

У ході візиту очільника МОЗ в область обговорили стан виплат заробітної плати медичним працівникам

Днями з робочою поїздкою прифронтову зону Харківщини відвідав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Очільник відомства зустрівся з лікарями та власниками лікарень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров'я. 

У ході зустрічей обговорили забезпечення медичних закладів необхідними лікарськими засобами та медичним обладнанням. Очільник відомства зазначив, що міністерство постійно працює над оновленням матеріально-технічної бази лікарень. За його словами, критично важливо, щоб отримане нове обладнання якомога швидше змонтували та ввели в експлуатацію. Щоб воно могло працювати на потреби пацієнтів. У ході візиту також обговорили стан виплат заробітної плати медичним працівникам.

Не обійшли увагою і питання забезпечення безперебійного енергоживлення медичних закладів. У контексті постійних атак ворога на інфраструктуру воно набуває все більшої актуальності. Можливість організувати роботу лікарні при відсутності електропостачання - це запорука безперебійного надання медичних послуг. 

За словами Віктор Ляшка, Харківська область вже понад рік є однією з ключових областей на передовій медичного фронту. Як цивільні громадяни, так і військовослужбовці отримують допомогу в режимі 24/7. При цьому лікарі працюють в надскладних умовах, однак навіть в такій ситуації вони продовжують рятувати людей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області детально розписані маршрути надання меддопомоги цивільному населенню. В екстрених випадках меддопомогу населенню надають військові медики та фахівці ДСНС.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися