Що відбувається у прифронтових лікарнях на Харківщині

Отримане обладнання потрібно змонтувати та ввести в експлуатацію в максимально короткі терміни

З початку повномасштабного вторгнення Росії лікарні Харківської області отримали 13 кисневих станцій, ангіограф, 3 рентгенівські апарати та інше обладнання, необхідне для порятунку життя та здоров’я громадян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров'я. 

У відомстві зазначили, що продовжують посилювати лікарні у прифронтових областях критично важливим обладнанням. Днями до медзакладів регіону також привезли 13 КТ-апаратів, на яких вже проведено більше ніж 10 000 досліджень для пацієнтів. 

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, що ворожі війська руйнують медичні заклади, особливо в наближених до лінії фронту регіонах. Руйнують не тільки стіни, а й дороговартісне обладнання. Значну частину переданого обладнання придбали у межах спільних зі Світовим банком та Глобальним фондом проєктів МОЗ, централізованих закупівель Медичними закупівлями України, центрами громадського здоров’я, зокрема й коштом фонду UNITED24 та у межах гуманітарної допомоги.

Міністр охорони здоров’я України зазначив, що МОЗ й надалі працюватиме над оновленням матеріально-технічної бази лікарень, а керівництво кожного медичного закладу має докласти максимум зусиль, аби обладнання було змонтовано та введено в експлуатацію в максимально короткі терміни. Адже його пряма функція — працювати на користь пацієнтів та забезпечити якісну діагностику та лікування. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області перевірили роботу лікарень у прифронтовій зоні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися