Скільки переплачують за медичне обладнання лікарні на Харківщині

Українські лікарні купують медичне обладнання дорожче, ніж воно коштує для закордонних клінік

КП “Близнюківська центральна районна лікарня” уклало угоду з ТОВ “Медсервісгруп” щодо придбання томографа. Медичне обладнання, відповідно до документа, коштує 17,8 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на моніторинг сайту “Прозорро” Харківським антикорупційним центром. 

Угода укладена на придбання комп’ютерного томографа  Neuviz Ace SP Classic Multi-slice CT Scanner.

У торгах брала участь лише одна компанія. Минулого року ця компанія уклала угоду на постачання такого томографа за 14,5 млн грн для лікарні у Запоріжжі.

У ХАЦ зазначили, що українські лікарні купують медичне обладнання дорожче, ніж воно коштує для закордонних клінік. Так, для лікарень в Індії  пропонують такий самий томограф за ціну втричі нижчу, ніж ту, яку планує заплатити лікарня у Близнюках.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з початку повномасштабного вторгнення Росії лікарні Харківської області отримали 13 кисневих станцій, ангіограф, 3 рентгенівські апарати та інше обладнання, необхідне для порятунку життя та здоров’я громадян. У Міністерстві охорони здоров'я зазначили, що продовжують посилювати лікарні у прифронтових областях критично важливим обладнанням. У березні до медзакладів регіону також привезли 13 КТ-апаратів, на яких вже проведено більше ніж 10 000 досліджень для пацієнтів. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, що ворожі війська руйнують медичні заклади, особливо в наближених до лінії фронту регіонах. Руйнують не тільки стіни, а й дороговартісне обладнання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися