У Харкові змінилися темпи поширення інфекційних хвороб

У порівнянні з минулим тижнем захворюваність на грип та ГРВІ знизилась на 15%

У Харкові з 17 по 23 квітня на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли 1487 осіб, з них 34% - діти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За інформацією Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб, упродовж минулого тижня виявили та зареєстрували 481 лабораторно підтверджений випадок коронавірусної хвороби COVID-19. 

У порівнянні з минулим тижнем захворюваність на грип та ГРВІ знизилась на 15%. Показник захворюваності становить 105,1 на 100 тис. населення. Ці показники нижче показника епідемічного порогу на 75%, що відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

За тиждень госпіталізовано 168 осіб, з них 23% - діти до 17 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області затвердили План дій щодо готовності та реагування на спалах кору. Серед заходів готовності для зниження ризиків у вразливих верств населення планують провести картування невакцинованих дітей віком до 5 років, які проживають у Харківській області. Планують перевірити статус вакцинації проти кору дітей до 5 років. Термін виконання - до 28 квітня 2023 року. Аналогічні дії проведуть і серед дітей ВПО.  На основі картування визначать громади та райони високого ризику інфікування. Визначені осередки будуть моніторити щотижня з 8 травня. 

Наявність вакцинації перевірять і у медичного персоналу. З повним переліком профілактичних заходів можна ознайомитися у відповідному протоколі.

Детальніше про заходи попередження спалаху інфекційного захворювання у Харківській області можна за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися