У Харкові дітям надають додаткову допомогу

Для дітей з особливими потребами заняття з психологом проводяться безплатно

У Міській дитячій поліклініці №12 відкрили кабінет психолога для надання допомоги дітям. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Департаменті охорони здоров'я розповіли, що кабінет оснащений наборами іграшок для розвитку, мозаїками, конструкторами, музичними інструментами, спортивним інвентарем, іграшками з ефектами ввімкнення світла, звуку та руху. Також там є книги, розмальовки, пісочниця з кінетичним піском, масажні килимки тощо.
У департаменті пояснили, що під час війни робота психолога стала ще важливішою, адже діти постійно перебувають у напрузі. Діти стають роздратованими, у них з'являються істерики, непослух. Одним з важливих моментів є соціалізація, спілкування з однолітками, а зараз діти цього позбавлені. Також багато хто з них був змушений покинути свої домівки і зараз живе в незнайомих місцях. “Це, знову ж таки, викликає тривогу, страх і нерозуміння, як поводитися. Діти зараз борються з депресією, стали замикатися у собі. Вони потребують допомоги для виходу із постійного стресу”, - переконані у департаменті.
Для дітей з особливими потребами заняття з психологом проводяться безплатно. Дітей навчають навичкам самообслуговування, також проводиться розвиток когнітивної сфери, мови, формування навичок ігрової діяльності.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові 1 травня планують відкрити відділення тимчасового перебування дітей, вилучених із соціально ненадійних сімей. Діти перебуватимуть у такому відділення до набуття певного юридичного статусу. Там дітей забезпечать усім необхідним, зокрема, створять умови для навчання та надання медичної допомоги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися