У Харкові та області збільшується кількість постраждалих від нападів: подробиці

Також від диких тварин постраждало 29 осіб

У Харківській області за 8 місяців 2023 року збільшилася кількість постраждалих від нападу кліщів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб

За даними центру, кількість осіб, які постраждали від нападу кліщів, зросла в 1,9 раза. Взято на облік 453 особи, з них 35,8% діти до 17 років. 

Також за антирабічною допомогою з приводу укусів тваринами звернулося 1777 осіб, від диких тварин постраждало 29 осіб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харкова попередили про загрозу, яку несуть кліщі. Виражені піки активності – у квітні-травні та серпні-вересні. Кліщі можуть потрапити на людину у будь-який час дня і ночі, у будь-яку погоду. У Департаменті охорони здоров’я Харківської міської ради розповіли, як уберегтися від укусів кліщів та що робити, якщо все ж не вдалося. 

Харків'янам радять під час відпочинку на природі одягати максимально закритий одяг світлого кольору, на якому легше помітити кліща. Також варто використовувати спеціальні засоби захисту. Кожні дві години необхідно оглядати себе на наявність кліща. Ретельнішу перевірку обов'язково зробити вдома після прогулянки.

Якщо вкусив кліщ, не можна мазати його олією/лаком/вазеліном. Також не треба крутити його руками чи випалювати. Викрутити кліща можна пінцетом з гострими кінчиками або спеціальною ручкою-ласо.

“Щоб знизити ризик появи хвороби Лайма протягом 72 годин після укусу, можна випити антибіотик - 1 таблетку доксицикліну. Це особливо необхідно, якщо кліщ пробув у тілі понад 36 годин. Однак перед тим як приймати ліки, треба обов’язково порадитися з лікарем”, - зауважили у міській раді. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися