Харків'ян запрошують стати спеціалістами з громадського здоров'я

Програма підготовки пройде за підтримки ВООЗ

Лікарів з Харківщини запрошують стати спеціалістами у сфері громадського здоров'я. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Департамента охорони здоров'я Харківської обласної військової адміністрації.

Аби посилити лідерський потенціалу серед кадрів системи громадського здоров’я Міністерство охорони здоров’я України за підтримки ВООЗ ініціює "Програму лідерства для громадського здоров’я". Мета програми – побудувати сильну спільноту професіоналів-лідерів, які стануть рушійною силою розвитку системи громадського здоров’я у Харківській області та в усій Україні. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про реанімацію пацієнтки зі стану клінічної смерті. Бригада екстреної медичної допомоги у Харкові провела успішну реанімацію жінку у стані клінічної смерті. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 7 жовтня о 13:06 надійшов екстрений виклик до жінки 59-ти років і по прибуттю було  констатовано клінічну смерть внаслідок гострого інфаркту міокарда. В результаті вчасної та вдалої реанімації жінку вдалося повернути до життя. Наразі жінку госпіталізовано до лікарні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення обласної травматологічної лікарні у Харкові. Тривають відновлювальні роботи Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.  Комплекс обласної травматології зазнав ворожих ударів навесні минулого року. Одна з ракет влучила в верхні поверхи, де розміщувались рентген-кабінет та клінічна діагностична лабораторія. Під час підготовки до відновлювальних робіт будівельникам довелось демонтувати стіни, підлогу та стелю. Ремонтні роботи в медзакладі здійснюють за рахунок обласного бюджету. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступник Михайло Харнам проінспектував процес відновлення. "Було замінено інженерні комунікації. Розведено вентиляційні канали. Тривають штукатурні та оздоблювальні роботи в кабінетах та коридорах. Окремо приводиться до ладу вхідна група та пандус. Усі роботи виконуються з огляду на медичні та технічні норми", - розповів Михайло Харнам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися