Жителів Харкова попередили про зміну ситуації в місті в грудні: що відбуватиметься

У Харкові незадовільною залишається епідемічна ситуація в захворюваннях на гострі кишкові інфекції, туберкульоз органів дихання, хронічні вірусні гепатити та паразитарні хвороби

На засіданні виконкому Харківської міської ради 4 грудня повідомили, що за комплексним показником захворюваності з усієї інфекційної патології епідемічна ситуація в місті за дев’ять місяців 2023 року розцінюється як нестійка, пишуть "Коментарі. Харків".

За вказаний період у місті було зареєстровано 30 тис. випадків інфекційних захворювань. “Через кризову ситуацію, яку спричинила збройна агресія РФ, поширенню спалахів інфекційних захворювань сприяють міграція та висока щільність населення”, - пояснили у Харківській міській раді.

Незадовільною залишається епідемічна ситуація в захворюваннях на гострі кишкові інфекції, туберкульоз органів дихання, хронічні вірусні гепатити та паразитарні хвороби.

За епідсезон, який розпочався в жовтні, на ГРВІ з урахуванням випадків COVID-19  в Харкові захворіло понад 8,5 тис. осіб, з них майже 4 тис. - діти до 18 років. Це на 75% нижче показника епідемічного порогу.

“Крім того, очікується циркуляція чотирьох штамів вірусів грипу та коронавірусу, яка розпочнеться в другій половині грудня”, - наголосили у міській раді.

З 27 листопада по 3 грудня у Харкові на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції  захворіли 1197 осіб, з них 45% - діти. 

За інформацією Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб, за минулий тиждень було зареєстровано 138 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Показник захворюваності становить 84,6 на 100 тис. населення, що нижче за показник епідемічного порогу на 79,6% і відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

“За тиждень госпіталізовано 96 осіб, з них 13 - до відділення реанімації та інтенсивної терапії з COVID-19. Серед госпіталізованих 28% - діти до 17 років”, - йдеться у повідомленні міської ради.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про скандал з харківською поліклінікою.



Виктория

5 грудня 2023, 09:46

Комплекс трав для иммунитета здесь https://dnsp.com.ua/g22668957-kak-povysit-immunitet

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися