У Харкові терміново потрібні донори: що сталося

Донація займає 10 хвилин часу

У Харкові закінчилися запаси 1-, 2-, 3- та 4- груп крові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського обласного центру служби крові.

“Нам немає що передавати лікарням та бійцям, якім потрібні ці групи. Будь ласка! Станьте донором! Донація займає 10 хвилин вашого часу. Для Вас 10 хвилин — для людини ціле життя”, - звернулися у центрі до містян. 

Центр працює на Клочківській, 366 з понеділка по п’ятницю: з 08:00 до 15:00, суботу: з 08:00 до 13:00

Отримати консультацію можна за телефоном +380 (95) 570 47 66

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на засіданні виконкому Харківської міської ради 4 грудня повідомили, що за комплексним показником захворюваності з усієї інфекційної патології епідемічна ситуація в місті за дев’ять місяців 2023 року розцінюється як нестійка.

За вказаний період у місті було зареєстровано 30 тис. випадків інфекційних захворювань.

“Через кризову ситуацію, яку спричинила збройна агресія РФ, поширенню спалахів інфекційних захворювань сприяють міграція та висока щільність населення”, - пояснили у Харківській міській раді.

Незадовільною залишається епідемічна ситуація в захворюваннях на гострі кишкові інфекції, туберкульоз органів дихання, хронічні вірусні гепатити та паразитарні хвороби.

За епідсезон, який розпочався в жовтні, на ГРВІ з урахуванням випадків COVID-19  в Харкові захворіло понад 8,5 тис. осіб, з них майже 4 тис. - діти до 18 років. Це на 75% нижче показника епідемічного порогу.

“Крім того, очікується циркуляція чотирьох штамів вірусів грипу та коронавірусу, яка розпочнеться в другій половині грудня”, - наголосили у міській раді.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися