У чорнобильській лікарні Харкова все ще не вистачає лікарів

У чорнобильській лікарні працював до п'ятниці тільки один анестезіолог

У Диспансері радіаційного захисту населення, куди тепер доставляють хворих коронавірусом, недостатньо персоналу. Про це розповіла директор медичного закладу Ірина Пирогова, пише прес-служба ХОДА.

"У нас не вистачає мінімум 5 терапевтів, до 10 лікарів інших спеціальностей, 25 медичних сестер і близько 15 молодших медичних сестер. Також у нас немає рентген-лаборанта, це гостра проблема в даний час. Також потрібен працівник з киснем. Наш співробітник працює з 22-го червня без перерви, тому що потрібно перемикати кисневі балони", - пояснила Ірина Пирогова.

Однак, за її словами, зараз в лікарні практично вирішили проблему з анестезіологами.

Дефіцит кадрів виник із-за звільнень і відмов діючого персоналу лікувати заражених COVID-19. У підсумку в чорнобильській лікарні працював до п'ятниці тільки один анестезіолог. Зараз до нього додалися ще чотири лікаря.

Також працювати вийшло двоє інтернів і медсестра, яка до цього працювала в диспансері за сумісництвом, а тепер у неї повна ставка. Але цього все одно не вистачає.

Крім того, потрібно організовувати подачу кисню для лікування важкохворих. Якщо всі ці питання вирішать, то диспансер буде в змозі приймати до 90 пацієнтів з COVID-19. Зараз там перебуває 19 осіб, 1 - у важкому стані.

У Харківській облдержадміністрації запевнили, що проблему з киснем вирішать найближчим часом: в лікарні поставлять кисневу бочку.

Як повідомляли "Коментарі.Харків" 25 червня, суд відправив 68-річного мешканця Лубен (Полтавська область) під нічний домашній арешт на два місяці. Ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС затримали після сутички біля обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту. Його підозрюють у побитті двох поліцейських.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися